Frans Hesselberth
Uitzicht over Luikver Luik Bovenop een heuvel kijken we over Luik aan de Maas en rechts de ingang van het Prins Albert kanaal. Het is vanaf dit punt nog een hele tippel de stad in.
Dit is Jean Jean hadden we al iets eerder ontmoet, op de "Pont des Arches" in Luik, na een avondwandeling door het centrum.
Slapen in de pastorie   Tijdens onze wandeling van Esneux naar Saint-Séverin, kregen we onderweg van passerende mensen het adres van deze pastorie waar we met zijn vieren konden overnachten.  
Naar fotoalbum Blad 2
Donderdag 15 juni we ontmoeten Joke Onderweg van Luik naar Esneux ontmoeten we Joke en Jean. Joke is onderweg naar Santiago de Compostela en is gestart bovenin Friesland.
Uitzicht over het dal van de Ourthe We lopen via een heuvelrug langs de Ourthe naar Esneux.
Een Jacobs schelp van brons. Op sommige plekken van de route vooral richting een Jacubuskerk kom je deze schelpen tegen.
De Jacobuskerk in Luik Donderdag 15 juni lopen we eerst naar de Jacobuskerk en krijgen onder het genot van orgelspel onze eerste stempel.
Uitzicht op E25 en de Ourthe Even buiten Luik gaat het gelijk omhoog en zien we door de ochtendnevel de Ourthe en de drukte van de E25.
Voorproefje voor 2008   Na het Pelgrimspad van Amsterdam naar Visé te hebben gelopen zijn we nu, dinsdag 13 juni, weer terug in Visé om alvast te proeven van onze voorgenomen tocht naar Santiago de Compostela.
De markering van de weg naar Santiago. Dit is één van de stikkers met Jacobsschelp en rode pijl die de richting aan geven. Maar dat is niet altijd zo duidelijk.  
Verschillende route tekens Hier komt het pad van Jacobus samen met de GR5 en lopen gezamelijk een stukje op. GR staat voor Grande Randonnée of in het Nederlands, Lange-Afstand- Wandelpaden.
Uitzicht over Visé aan de Maas. Vandaag 14 juni, na de eerste klim vanuit Visé worden we beloond met dit uitzicht. Maar er zullen nog vele klimmetjes volgen.
De Via Mosana van Visť naar Namen