Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Een prachtig winters plaatje   Het had de afgelopen nacht gesneeuwd, alles was wit. Aangekomen in Olgnies en Thierache bij de plaatselijke restauranthouder koffie gedronken.  
Van Olgnies en Thierache via Manteau naar Rocroi Even poseren bij het route bordje "Saint Jacques de Compostelle nog 2543 km" en onder "GR 654".  
Even kijken of het ijs dik genoeg is? Het heeft vannacht gevroren en op de plassen ligt wat ijs. Dus moest Peta even kijken of het sterk genoeg was. Niet dus!!!
Het stadje Rocroi net over de Frans/Belgische grens. Een blik uit het raam van ons slaapkamer, dat uitkijkt op het centrum van Rocroi.
Een plaatje uit bijna vervlogen tijden. De toren die de ingang van een mijn markeert. Hier zit de bediening van de lift.
Lief, klein prive kerkje. Het stond op het hof van een grote boerderij, jammer dat het dicht zat.  
Cross-Country door het bos   Na een aantal kilometers over die langelaan, ging het pad onverhard verder. Ik vind dat meestal wel lekker. Maar dit pad was een uitzondering, de moder en blubber zat ca een halve meter hoog. Dus er zat nietsanders op dan door het bos te lopen.  
Het graspad richting Wasigny Het pad was nog wel iets drassig maar niet zo als gisteren. We mijden voorlopig de bossen, ik word er een beetje allergisch voor al die blubber.
1914 - 1918 In bijna ieder dorp in Frankrijk vind je een monument voor de soldaten en burgers die in deze oorlog gesneuveld zijn. Meestal worden de namen van de gesneuvelde in 1940 - 1945 daar aan toegevoegd.  
Lekker uitrusten in het voorjaar zonnetje Aangekomen bij Justine Herbigny; een bankje gevonden en wat dacht je, de zon ging heerlijk schijnen. Even uitrusten, de tocht ging verder naar Hautte ville.  
Tijd voor een soepje!!   In Hautte ville, hebben we een mooie picknicktafel gevonden in het zonnetje. Frans heeft lekker soep gemaakt en we hebben er ook een broodje gegeten. Ja, ja, het werd gewoon warm.  
Een lang laan door het bos. Naar onze volgende overnachtingsplaats even voor Lalobe, liepen we over deze langelaan door het "Foret Domaniale de Signy L'Abbaye". Dit was goed te lopen, maar het venijn zat hem in de staart.  
Blad 1 Blad 3