Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Op naar Santiago de Compostela   Nog even met onze kleinzoon Tom op de foto, voor we naar Namen vertrekken om onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela weer op te pakken. We zullen hem en natuurlijk ook onze kinderen en een ieder die ons lief is missen.  
Op de route in Namen Een bronzen schelp in het trottoir geeft de route door het centrum van Namen aan.  
De citadel van Dinant Een blik op de rots bij Dinant met daar bovenop de Citadel, die uitkijkt over de maas.
Langs de maas richting Dinant. De volgende morgen op pad langs de maas. Het is fris maar lekker om te lopen. We worden verschillende keren aangehouden met de vraag "gaat u naar Santiago?". We lopen tot Anhee.  
Eerste nachtje in de tent. Bij Anseremme aan de Lesse sliepen we voor het eerst een nachtje in de tent. Het was koud, dus met je kleren aan in de slaapzak. Br.br.br.
Een steile afdaling!!! Na een koude nacht te Anseremme kregen we de volgende morgen een steile afdaling naar de Maas.  
Even de schoenen afspoelen.   Dat was geregeld nodig want je had soms haast een kilo klei aan je schoenen.  
Het pad langs het riviertje L'Hermeton. Het was een smal, modderig pad met zo hier en daar wat obstakels in de vorm van een overhangende rots waar je niet omheen kon. Maar met touwen er overheen!!!! Een hele klus met zo'n rugzak
Regen en Blubber Na de nacht te hebben door gebracht op een camping bij Vodelee konden we nog droog vertrekken maar dat duurde niet lang. De paden verdwenen bijna onder water.  
Altaar met Jacobus beeld bij Mazee Even voor Mazee hielden we stil bij een kapelletje gewijd aan Jacobus. Hier konden we kiezen, door te gaan op de weg die we al liepen of verder over het officiële pad. Het werd het laatste. Dit bracht ons bij een schitterende gite rural. De eigenaar die bij toeval aan de andere kant van de weg aan het werk was, was genegen ons de gite te geven tegen een kleine vergoeding. Gratis dus!!!!!  
Van Mazee naar Olloy sur Viroine.   Via leuke paadjes blubberen we naar Treignes en trokken vacuüm met de schoenen naar Vierves sur Viroine, café was gelukkig hier open. Lekker gegeten. Daarna goed gevuld verder naar Olloy sur Viroine.  
En daar gaat hij onderuit!!! Ja en daar ging het dus niet goed. Peta pas op het is hier glad en steil. Maar nee hoor, niet Peta maar ik ging onderuit. Was toch wel lachen.  
Naar fotoalbum Blad 2